بی تفاوتی و بی انگیزگی هشدار آلزایمر است
به گزارش مدرسه مالک اشتر، اما پزشکان باید این نکته را در ذهن داشته باشند که بی انگیزگی و بی تفاوتی می تواند یکی از نشانه های اولیه بیماری فراموشی باشد و اگر به آن توجه نشود می تواند فرصت درمان فراموشی را از بیمار سلب کند. این نکته به خصوص اگر بیماری فراموشی در خانواده وجود داشته، حائز اهمیت است.

بر اساس یک تحقیق، بی تفاوتی یا فقدان انگیزه یکی از نشانه های اولیه بیماری فراموشی در بعضی از بیماران است که توجه به موقع به آن می تواند از شروع یا پیشرفت فراموشی پیشگیری کند.
به گزارش مدرسه مالک اشتر به نقل از دیل میل، تحقیقی که به راهنمایی دانشگاه کمبریج صورت گرفته است نشان می دهد که فقدان انگیزه یا بی علاقگی و بی تفاوتی، می تواند از اواسط دهه چهارم زندگی و سال ها قبل از تشخیص فراموشی در فرد شروع گردد.
شناسایی اولین نشانه ها می تواند به پزشکان در تشخیص زودتر بیماری و شروع درمان های پیشگیرانه یاری کند.
نویسنده ارشد این تحقیق، پروفسور جیمز راو، از گروه علوم اعصاب بالینی کمبریج، می گوید تشخیص زودهنگام بیماری یک پنجره فرصتی عظیم را در اختیار ما قرار می دهد تا بیماری را درمان کنیم.
این مطالعه که در نشریه آلزایمر و فراموشی منتشر شده است بروی 304 فرد سالم انجام شد که ژن معیوبی که فراموشی پیشانی گیجگاهی ایجاد می نماید را داشتند و 296 نفر دیگر نیز از خویشاوند همین افراد بودند که ژن معیوب نداشتند.
فراموشی پیشانی گیجگاهی یکی از دلایل شاخص فراموشی در بین جوانان است و اغلب بین سنین 45 تا 65 سالگی تشخیص داده می گردد. این بیماری می تواند ژنتیکی باشد و یک سوم بیماران پیشینه خانوادگی دارند.
مطالعاتی که بر اساس اسکن های مغزی صورت گرفته است نشان می دهد که بیماری فراموشی پیشانی گیجگاهی ناشی از کوچک شدن بخش پیشانی مغز است و هر چه این بخش بیشتر آب برود، فقدان انگیزه هم در افراد بیشتر می گردد.
مشارکت نمایندگان در این پژوهش سال ها تحت مطالعه بودند. هیچ کدام از آن ها در شروع مطالعه فراموشی نداشتند و بیشتر آن ها نمی دانستند که حامل ژن معیوب هستند یا نه. محققان به دنبال مطالعه تغییرات انگیزه، آزمایش حافظه و اسکن های ام آر آی بودند. یکی از نویسندگان اول این پژوهش، مائوری مالپتی، از دانشگاه کمبریج می گوید: فقدان انگیزه یکی از رایج ترین نشانه های آلزایمر در بیماران با فراموشی پیشانی گیجگاهی است.
این بیماری به زوال عملکرد، پایین آمدن کیفیت زندگی و از دست دادن استقلال و پایین آمدن بقا مرتبط است. هر چه بیشتر درباره علل اولیه بیماری فراموشی پیشانی گیجگاهی اطلاعات کسب کنیم و زمانی این بیماری را تشخیص دهیم که افراد هنوز احساس سلامتی می نمایند، بهتر می توانیم علائم این بیماری را درمان یا از شروع فراموشی پیشگیری کنیم.
به وسیله مطالعه طولی افراد به جای مطالعه مقطعی آن ها نشان دادیم که تغییرات در انگیزه نشانه اولیه آلزایمر و فراموشی است. ما همچنین مشاهده کردیم که آب رفتن نواحی ای از مغز که مسئول انگیزه است ممکن است سال ها قبل از شروع علائم بیماری فراموشی در افراد شروع گردد.
افرادی که جهش ژنتیکی (دارای ژن معیوب فراموشی) داشتند بیشتر از سایر اعضای خانواده شان که جهش ژنتیکی نداشتند بی انگیزگی را نشان می دادند. فقدان انگیزه نشان دهنده کاهش قوه شناخت در افراد بود و با نزدیک شدن به سنی که نشانه های آلزایمر و فراموشی بروز می نماید، فقدان انگیزه نیز در این افراد بیشتر می شد.
پروفسور را می گوید این پژوهش اهمیت آنالیز چرایی فقدان انگیزه و وجود بی تفاوتی در افراد را نشان می دهد. دلایل زیادی وجود دارد که افراد احساس بی انگیزگی و بی تفاوتی می نمایند. ممکن است این احساس ناشی از سطح پایین هورمون های تیروئید یا بیماری های روان رنجوری مانند افسردگی و به راحتی قابل درمان باشد.
اما پزشکان باید این نکته را در ذهن داشته باشند که بی انگیزگی و بی تفاوتی می تواند یکی از نشانه های اولیه بیماری فراموشی باشد و اگر به آن توجه نگردد می تواند فرصت درمان فراموشی را از بیمار سلب کند. این نکته به خصوص اگر بیماری فراموشی در خانواده وجود داشته، حائز اهمیت است.
درمان فراموشی یک چالش است، اما هرچه زودتر این بیماری تشخیص داده گردد، پنجره فرصتی برای درمان و مداخله برای توقف یا معکوس کردن فرایند پیشرفت آن عظیمتر است.
دکتر ریچارد اوکلی، رئیس مرکز تحقیقات انجمن آلزایمر می گوید: برای همه انواع فراموشی های پیشانی گیجگاهی درمان وجود ندارد. ما هنوز نمی توانیم با دقت افرادی که در معرض ابتلا به این بیماری هستند را تشخیص بدهیم، بنابراین امیدوارم که این روش به همراه روش های دیگری که کوچکتر شدن مغز در نواحی مورد نظر را نشان می دهد بتواند ما را یک قدم جلوتر ببرد. ما احتیاج به تحقیقات بیشتر داریم تا سریعتر این بیماری را تشخیص بدهیم و به مردمی که در معرض خطر هستند یاری کنیم.
منبع: The Mail Online
ترجمه: سایت مدرسه مالک اشتر
منبع: فرادید