اولویت، کاهش مرگ و میر کرونا است ، مردم از مراجعه به مراکز نمونه گیری نترسند

به گزارش مدرسه مالک اشتر، خبرنگاران/خوزستان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به انجام نمونه گیری کروناویروس در مراکز جامع سلامت گفت: از مردم می خواهیم از مراجعه به مراکز 16 ساعته سلامت که مربوط به نمونه گیری بیماری کرونا هستند ترس و واهمه ای نداشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه علائم خفیف، حتما به این مراکز مراجعه نمایند.

اولویت، کاهش مرگ و میر کرونا است ، مردم از مراجعه به مراکز نمونه گیری نترسند

دکتر فرهاد ابول نژادیان دوشنبه شب در گفت وگوی تلویزیونی با اشاره به علل افزایش تعداد موارد مثبت کروناویروس در خوزستان، اظهار کرد: آمار رو به تزاید اخیر نشان دهنده عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و همچنین افزایش نمونه گیری ها است؛ در زمینه فاصله گذاری اجتماعی باید جدیت و دقت بیشتری داشته باشیم.

به گزارش مدرسه مالک اشتر، وی اضافه کرد: اولویت اصلی وزارت بهداشت، کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا است بنابراین شناسایی زودهنگام بیماران، درمان در اوایل بیماری و ایزوله کردن بیماران بدون علامت برای کاهش مبتلایان و کاهش مرگ و میر بسیار اهمیت دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم شرکت در هرگونه تجمعات، عدم تردد بی رویه و بی هدف در خیابان ها و بازار، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک در اجتماعات، راه های کنترل شیوع بیماری است.

وی با اشاره به انجام نمونه گیری کروناویروس در مراکز جامع سلامت 16 ساعته بیان نمود: از مردم می خواهیم از مراجعه به مراکز 16 ساعته سلامت که مربوط به نمونه گیری بیماری کرونا هستند ترس و واهمه ای نداشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه علائم خفیف، حتما به این مراکز مراجعه نمایند.

ابول نژادیان اضافه کرد: رعایت اصول کامل قرنطینه خانگی برای بیماران مثبت که احتیاج به بستری در بیمارستان ندارند الزامی است؛ کسانی که امکانات اجرایی اصول قرنطینه خانگی را ندارند یا فرد بیمار، سالمند و یا زن باردار در خانه دارند نیز بهتر است به جای قرنطینه خانگی حتما در نقاهتگاه حضور پیدا و با ما همکاری نمایند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توضیح داد: هر گونه اقدامی از طرف مسئولین حتی برخورد با کسانی که موازین بهداشتی را رعایت نمی نمایند صرفا برای حفظ سلامت و امنیت مردم است. از مردم خواهش می کنیم به صورت خودجوش مانند روزهای اولیه شیوع بیماری، اصول فاصله گذاری اجتماعی را رعایت و از دید و بازدیدهای خانوادگی خودداری نمایند.

وی با بیان اینکه در بحران کرونا، خانه امن ترین مکان است، ادامه داد: باتوجه به اینکه عده زیادی از بیماران، بدون علامت هستند و هنوز شناسایی نشده اند؛ مردم باید از ترددهای بی هدف در خیابان ها و بازارها خودداری نمایند. به ویژه در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان به دلیل شلوغی بازارها امکان انتشار بیماری افزایش می یابد که باید از حضور در این اماکن خودداری کرد.

ابول نژادیان بیان نمود: مهمترین و اولین اولویت ما کشف، شناسایی، درمان و قرنطینه افراد مبتلا به کرونا است. در مرحله اول غربالگری در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، 93 درصد، در حوزه دانشکده علوم پزشکی بهبهان 95 درصد، در حوزه دانشکده علوم پزشکی آبادان 88 درصد، در حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول 95 درصد و در حوزه دانشکده علوم پزشکی شوشتر 95 درصد جمعیت تحت پوشش غربالگری شدند.

وی مطرح کرد: در مجموع از 4 میلیون و 848 هزار و 235 نفر، 4 میلیون و 501 هزار و 177 نفر معادل 92.84 درصد جمعیت خوزستان غربالگری و آموزش داده شده اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به نتایج غربالگری مرحله نخست، توضیح داد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز 83.28 افراد فاقد مشکل و 14.52 درصد احتیاجمند مراقبت در منزل بودند. 0.3 درصد درمان دارویی و سرپایی شدند و 2 درصد نیز به بیمارستان منتخب ارجاع داده شدند. 14 درصد نیز در سامانه خوداظهاری ثبت نام کردند که با 86.67 درصد آنها تماس گرفته شد و در صورت لزوم پیگیری های بعدی انجام شد.

وی گفت: در مرحله دوم غربالگری، شناسایی زودهنگام افراد مبتلا، ایزوله کردن به موقع و درمان موثر را هدف قرار داده ایم. بنابراین هدف از غربالگری مرحله دوم، کاهش موارد مرگ و میر مبتلایان به کروناویروس است که این موضوع از اهداف اصلی وزارت بهداشت است.

ابول نژادیان اضافه کرد: برای مرحله اول و دوم غربالگری یک سری مراکز 16 ساعته فعال نموده ایم که 32 مرکز دانشگاهی 16 ساعته و 16 مرکز غیردانشگاهی از این مراکز هستند. در حال حاضر به جز بیمارستان ها که کار نمونه گیری از بیماران بستری را انجام می دهند، 30 مرکز در سطح استان از مراجعین سرپایی و خانواده افراد مبتلا به ویروس، نمونه گیری می نمایند.

وی توضیح داد: در مرحله دوم غربالگری که از 28 فروردین ماه شروع شده و همچنان ادامه دارد، هدف غربالگری جمعیت بالای 15 سال است که در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، یک میلیون و 34 هزار و 750 نفر از دو میلیون و 122 هزار و 475 نفر، معادل 49 درصد غربالگری شده اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در اجرای این مرحله، کار غربالگری را از گروه های پرخطر مانند زنان باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای شروع کردیم. در مجموع تا به امروز 43.29 درصد از گروه هدف در خوزستان غربالگری شده اند.

وی اضافه کرد: در مجموع در مراکز 16 ساعته، 26 هزار و 241 نفر مورد معاینه قرار گرفته اند. در مراکز 24 ساعته نیز 143 هزار و 998 نفر معاینه شده اند و از موارد مشکوک نمونه گیری شده است.

ابول نژادیان ادامه داد: 30 مرکز آزمایشگاهی برای نمونه گیری فعال شده اند. تا به امروز 4 هزار و 567 نمونه گیری در مراکز سرپایی صورت گرفته است که از این تعداد، 931 مبتلا به صورت سرپایی قبل از مراجعه به بیمارستان، شناسایی شده اند.

وی گفت: نمونه گیری ها رو به افزایش است و امیدواریم نمونه گیری های بیشتری نیز در استان خوزستان انجام دهیم تا موارد مثبت زودتر شناسایی شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "اولویت، کاهش مرگ و میر کرونا است ، مردم از مراجعه به مراکز نمونه گیری نترسند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولویت، کاهش مرگ و میر کرونا است ، مردم از مراجعه به مراکز نمونه گیری نترسند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید