آژیر قرمز کرونا در تهران

به گزارش مدرسه مالک اشتر، شرایط شهر تهران با توجه به شیوع کرونا وخیم اعلام شده است از دو روز گذشته تهران نیز به جمع استان های قرمز وارد شد.

آژیر قرمز کرونا در تهران

به گزارش مدرسه مالک اشتر، 18 تیر بود که علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در حساب توئیتر خود نوشت: شرایط تهران از نظر کرونا بسیار اسفناک بوده و در شرایط قرمز است.

به گفته اعطا، افزایش پرشتاب تعداد بیماران و جانباختگان در تهران، حیرت آور است. او افزوده بود: به عنوان نماینده مردم در شورا، از ستاد کرونا مطالبه می کنم بی هیچ مسامحه ای، جدی ترین محدودیت ها را تصویب و اعمال کند و خواهان دورکاری کارمندان شده بود.

ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت می گوید تقریبا کل کشور در شرایط قرمز دارد و شرایط اصلا خوب نیست. حریرچی درباره شرایط تهران نیز خبر داده است که بستری های تهران در فروردین رو به سقوط نهاد، اما اکنون بستری روزانه جدید روزی 600 مورد است. به گفته او، همچنین در تهران حدود 4500 بستری روز تخت داریم و تا زمانیکه این فرایند ها افزایشی است، مرگ و میر نیز افزایشی خواهد بود.

حریرچی همچنین گفته است: کرونا آینه عمل ماست، هر رفتار نامناسب بهداشتی ما 5 الی 7 روز بعد خودش را در حوزه سرپایی نشان می دهد، دو الی سه هفته بعد در بستری و چهار الی شش هفته بعد در مرگ و میر خودش را نشان می دهد. اکنون تهران منبع پخش بیماری به کل کشور تبدیل شده است و چرخش زیاد است؛ به ویژه در شهرستان های اطراف تهران مانند البرز و بعد هم شمال و... و.. هر کسی که از تهران به شهر های اطراف در رفت و آمد است، می تواند افراد دیگر را آلوده کند.

به نظر می رسد مرکزیت سیاسی، مالی و تجاری تهران و افزایش تردد ها موجب شده تا تهران به مرکز انتشار کرونا در کشور بدل گردد. به گزارش آرمان ملی، طبق آمار روزانه حدود یک میلیون و 800 هزار نفر از شهر های اطراف و دیگر نقاط کشور به تهران که وزارتخانه ها و نهاد های مهم کشور در آن واقع شده است، در رفت و آمد هستند و همین امر باعث شده، حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، تهران را منبع پخش کرونا در کشور بداند.

طبق اعلام سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت نیز موارد روزانه بستری در استان تهران طی یک ماه گذشته به دو برابر افزایش یافته است. در شهرستان های تهران، پاکدشت، دماوند و شهریار آمار بستری ها شیب نسبتا تندی را طی می نماید؛ به طوری که در استان تهران نیمی از تخت های مراقبت های ویژه بزرگسالان در اشغال بیماران کرونایی است. این در حالی است که رفت و آمد میان این شهرستان ها از تهران زیاد است و این آمار می تواند مهر تاییدی بر ادعای حریرچی باشد.

افزایش قربانیان در تهران

به گفته رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران نیز تنها 234 نفر طی دو روز چهارم و پنجم مرداد در بهشت زهرا (س) به دلیل ابتلا به کرونا دفن شدند. خداکرمی اعلام نموده است: پنجم مرداد 116 نفر و روز قبل از آن 118 نفر در بهشت زهرا (س) تهران به دلیل کرونا دفن شده اند که این آمار بسیار زیاد است و تقریباً آمار مشابه هفته اول فروردین بوده است. همچنین او اضافه نموده است همه تخت های مراقبت های ویژه در پایتخت ظرفیت تکمیل دارد و اگر مردم مواظب خودشان نباشند، دیگر جایی برای بستری نیست. خداکرمی همچنین از احتمال فعال شدن دوباره بیمارستان های موقت، در پایتخت خبر داده است.

لازم به ذکر است بسیاری از این بیمارستان های موقت که در پیک اول کرونا استفاده شد متعلق به ارتش و سپاه بود این بیمارستان ها پس از فروکش کردن پیک اول، دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است، اما در پی افزایش شیوع مبتلایان احتمال استفاده از آن ها در تهران قوت گرفته است.

در تیرماه شرایط تهران چندان وخیم شد که بار دیگر بعضی محدودیت ها بازگردانده شدند. تداوم این شرایط در روز های نخست مرداد ماه موجب شد تا علیرضا زالی در نامه ای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهان دورکاری 50 درصد کارکنان و کارمندان سازمان ها و دستگاه های اجرایی به منظور کاهش تردد در سطح شهر برای جلوگیری از شیوع کرونا گردد.

در نامه دکتر علیرضا زالی خطاب به سعید نمکی آمده است: با عنایت به ابلاغ مصوبه الزام سازمان ها و دستگاه های اجرایی مبنی بر استفاده حدبیشتر از دو سوم کارکنان و کارمندان برای فعالیت به صورت حضوری و استفاده از یک سوم دیگر به صورت دورکاری، چرخشی و... و تاثیرات مثبت این مصوبه در کاهش تردد و تراکم صبحگاهی در استفاده از وسایل نقلیه عمومی از جمله مترو و اتوبوس در کلانشهر تهران، لذا استدعا دارد دستور فرمایید این مصوبه را به صورت 50 درصد حضوری و 50 درصد دورکاری، چرخشی و ... تصویب و ابلاغ فرمایند به نحوی که از مرخصی استحقاقی افراد نیز کسر نگردد..

ولی اعمال محدودیت ها نیز تا به امروز نتوانسته تاثیری در تغییر شرایط موجود داشته باشد. هر چند به نظر می رسد جدیتی که در اسفندماه در اعمال محدودیت ها وجود داشت این بار دیده نمی گردد.

خستگی کادر درمان

افزایش مبتلایان به کرونا موجب شده تا کادر درمان نیز دچار خستگی گردد. آنچه فرایند مقابله با بیماری را تهدید می نماید. خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در این باره می گوید: کادر درمان در حال حاضر با یک جنگ فرسایشی روبروند و یک تنه طی 5 ماه اخیر مقابل کرونا ایستاده اند و ما نگران هستیم که تاب و توان کادر درمان نیز به اتمام برسد. روز گذشته طی صحبت با مسؤولین یکی از مراکز درمانی تهران متوجه شدم که هر دو متخصص ریه در یک مرکز درمانی مبتلا به کرونا شده اند و این مسأله نشان می دهد که باید اقدامی عاجل جهت مقابله با کرونا انجام گردد.

افزون بر او، رضا جلیلی خوشحال رئیس بیمارستان شهدای تجریش در مصاحبه با ایلنا در خصوص تعداد مبتلا های کادر درمان این بیمارستان به کرونا خبر می دهد: تا به امروز نزدیک به 200 نفر از کادر درمان به کرونا مبتلا شدند، یعنی آمار از اول اسفند تا الان به این تعداد رسیده است.

به گفته خوشحال، کادر درمان از پزشک، پرستار، یاری بهیار و همچنین کادر اداری و حمل و نقل به مرور به ویروس کرونا آلوده شدند. البته این مشکل نه تنها برای بیمارستان شهدای تجریش بلکه در بیشتر بیمارستان های کشور وجود دارد و این موضوع منجر به روبرو با کمبود نیرو خواهد شد، به ویژه این که تا زمانی که جواب تست این افراد منفی گردد، چند هفته زمان می برد. علاوه بر این، بعد از بهبودی کادر درمان نیز تا مدتی ضعف های جسمانی بر این افراد غلبه می نماید و تا نیرو ها به سیستم خدمات رسانی برگردند، زمان بر خواهد بود.

همین امر موجب کاهش قوای کادر درمانی می گردد. آنچه موجب شده است تا علیرضا زالی طی نامه ای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صدور مجوز های استخدامی کادر بهداشتی، درمان را توسط سازمان اداری و استخدامی کشور خواهان گردد. در بخشی از این نامه آمده است: با توجه به تداوم سیر صعودی و سرایت، افزایش بیماری کرونا در کشور و بالاخص کلانشهر تهران و خستگی مفرط کادر بهداشتی، درمانی و همچنین خروج دوره ای کادر درمانی و بهداشتی از فعالیت ها، به علت ابتلا به این بیماری و طی دوره درمان و نقاهت و از آنجا که مراحل جذب و برگزاری آزمون های استخدامی زمانبر می باشد، لذا استدعا دارم دستور فرمایید پیگیری عاجل برای صدور مجوز های استخدامی توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور بعمل آید.

مجموع شواهد نشان می دهد تهران در شرایط قرمز دارد آنچه پیش از این توسط بعضی مسئولان نیز هشدار داده شده بود. در این شرایط کاهش تردد ها و کاستن از اجتماعات باید جدی تر گرفته گردد. این درحالی است که ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران درباره شرایط کرونا در پایتخت و اقدامات مدیریت شهری جهت مقابله و پیشگیری از این بیماری، اظهار داشته است: تصمیمات کلان بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است و شهرداری نمی تواند در این راستا تصمیم گیری کند. به گفته او، ضدعفونی مکان های مختلف در سطح شهر از جمله اقداماتی است که شهرداری انجام داده است.

خداکرمی با بیان اینکه متأسفانه بعضی مسئولین در ستاد کرونا حالت کرختی نسبت به موضوع ویروس کووید ـ 19 پیدا نموده اند، می گوید: این کرختی سبب شده که تنها در لحظه جهت مقابله با کرونا تصمیم گیری گردد در حالی که باید به فکر روز های آینده نیز بود. آنچه به نظر می رسد موجب شد تا مسئولین از دیدن امروز و روز های پیک دوم کرونایی غافل شوند.

او می افزاید: اینکه موضوع کرونا در تهران مدیریت گردد بر عهده شهرداری نیست تصمیم گیر نهایی و اصلی در این زمینه ستاد کرونا است. اینکه بازار و کسب و کار ها را تعطیل کنیم یا ممنوعیت تردد در مکان های اجتماعی باشد بر عهده شهرداری نیست، ولی رعایت پروتکل های ابلاغی به شدت مورد توجه مدیریت شهری است.

منبع: فرارو

به "آژیر قرمز کرونا در تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آژیر قرمز کرونا در تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید