طرز تهیه لونگی گیلان و تجربه یک طعم به یادماندنی

به گزارش مدرسه مالک اشتر، اگر یک مهمانی ویژه در پیش دارید و دوست دارید عطر و طعم غذای شما تا مدت ها در خاطر مهمان ها بماند، طرز تهیه لونگی گیلان را دریابید. این غذا نوعی مرغ یا اردک شکم پر است که البته با استفاده از ماهی یا بادمجان هم طبخ می گردد. درست کردن این غذای خوشمزه کمی زمان بر است و نکات و فوت و فن های زیادی دارد، با این حال، اگر کمی حوصله به خرج دهید به شما خواهیم گفت که چطور این غذای خوشمزه مجلسی را با عطر و طعمی به یادماندنی در منزل طبخ کنید. با ما همراه باشید و در ادامه جدول مشخصات غذایی لونگی گیلان را ببینید:

طرز تهیه لونگی گیلان و تجربه یک طعم به یادماندنی

لونگی گیلان

تعداد نفرات5 نفر
زمان آماده سازی24 ساعت برای مزه دار کردن مرغ
زمان پخت غذاحدود 80 دقیقه
میزان سختیزیاد
میزان کالری در هر وعده سرو202 کالری

طرز تهیه لونگی گیلان

خاستگاه اصلی لونگی، مربوط به استان گیلان و شهرهای آستارا و تالش است. تالشی ها، مرغ یا اردک شکم پر را برای شب عید طبخ می نمایند. اما لونگی ماهی معمولا در شب چهارشنبه سوری پخته می گردد و لونگی بادمجان هم نوعی میان وعده لذیذ و پرطرفدار در تالش است. با تمام این ها، طرز تهیه لونگی اردبیل هم دستوری کاملا مشابه گیلان دارد و این غذا، در میان اردبیلی ها هم هواداران زیادی دارد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه لونگی گیلان را با هم می خوانیم و پس از آن به سراغ طرز تهیه لونگی ماهی و لونگی بادمجان می رویم:

مواد لازم برای تهیه لونگی گیلان

برای تهیه این غذای خوشمزه و دلچسب، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
مرغ یا اردک میانه1 عدد
پیاز3 عدد
سیب زمینی1 عدد
سیر2 تا 3حبه در صورت تمایل
گوجه فرنگی2 عدد
آلو یا برگ قیسی10 عدد
سبزی معطر ریز خرد شده شامل (نعناع، جعفری، گشنیز، چوچاق و برگ سیر تازه)400 گرم
زرشک100 گرم
رب انار یا رب آلوچه1 پیمانه
گردوی پودر شده1 پیمانه
آبغوره4/1 پیمانه
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبهبه میزان لازم
شکرمیزانی کمی در صورت تمایل
روغنبه میزان لازم

مراحل تهیه لونگی گیلان

طرز تهیه لونگی مرغ به روش تالشی ها، شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا مرغ یا اردک را خوب تمیز نموده و بشویید. سپس تمام قسمت های آن را با میزانی نمک، فلفل سیاه و قرمز و نصف رب انار یا رب آلوچه، کاملا مزه دار کنید.

نکته: در همین مرحله، در قسمت هایی از مرغ که گوشت سفت تری دارد، سوراخ هایی ریز ایجاد کنید تا بهتر مزه دار گردد.

  • مرحله دوم: مرغ را به مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزه ادویه ها و چاشنی ها به خورد آن برود.
  • مرحله سوم: پیازها را پوست گرفته، بشویید و رنده کنید. سپس، آب رنده پیاز را بگیرید و آن را با میزانی روغن در تابه ای مناسب تفت دهید. حرارت تابه باید در حد میانه باشد.
  • مرحله چهارم: در ادامه سبزیجات معطر خرد شده را هم به پیاز اضافه نموده و همه مواد را با هم تفت دهید.
  • مرحله پنجم: حالا برگ قیسی یا آلوی بدون هسته خرد شده، پودر گردو، زعفران، زرشک و به جامانده رب انار را داخل تابه بریزید.
  • مرحله ششم: سپس آبغوره، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم به مواد دیگر اضافه نموده و همه مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد.
  • مرحله هفتم: پس از چند دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا محتویات آن خنک شوند. در همین زمان فر را روشن نموده و حرارت آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
  • مرحله هشتم: در ادامه طرز تهیه لونگی گیلان، مایه آماده شده را داخل شکم مرغ بریزید و با نخ آشپزی شکم مرغ را بدوزید تا در حین پخت، مواد داخل مرغ بیرون نریزند.
  • مرحله نهم: حالا مرغ را داخل ظرف فر قرار داده و کمی آب روی آن بریزید تا موقع پختن، خشک نگردد.
  • مرحله دهم: پخت لونگی گیلان 90 دقیقه طول می کشد. در این مدت، هر 15 دقیقه یکبار درب فر را باز نموده و کمی از آب جمع شده در ظرف فر را روی مرغ بریزید تا خشک نگردد.

نکته: در صورت تمایل، میزانی بیشتری از مواد میانی مرغ درست کنید و در اواسط پخت، این مواد را روی مرغ یا اردک بمالید تا غذای خوشمزه تر و پرملات تری داشته باشید.

  • مرحله یازدهم: در فاصله پخت لونگی، سیب زمینی ها را به صورت مکعبی یا خلالی خرد نموده و در میزانی روغن، سرخ کنید.
  • مرحله دوازدهم: در ظرفی دیگر، میزانی پیاز داغ درست نموده و گوجه فرنگی و زرشک را با آن تفت دهید. این مخلوط را با سیب زمینی های سرخ شده ترکیب نموده و برای دورچین لونگی، کنار بگذارید.

نکته: در صورت تمایل می توانید میزانی شکر هم به زرشک اضافه کنید.

خب، لونگی گیلانی خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرف مناسبی بکشید و اطرافش را با دورچین گفته شده، تزئین کنید.

چند نکته خواندنی و مفید در طرز تهیه لونگی گیلان

همان طور که دیدید لونگی گیلان، غذایی مجلسی و مفصل در فهرست غذاهای گیلانی است. بنابراین، اگر می خواهید در طبخ آن به یک طعم و مزه اسنتثنایی برسید، فوت و فن های زیر را حتما در نظر داشته باشید:

  • گاهی برای بستن شکم مرغ، از چند عدد خلال دندان استفاده می نمایند. البته به نظر می رسد که استفاده از نخ و سوزن، روش پرکارتر اما مطمئن تری است.
  • برای مزه دار کردن بافت داخل مرغ می توانید میزانی آبغوره با آبلیمو را به وسیله یک سرنگ تمیز، در قسمت ران و سینه مرغ تزئین کنید. این کار باید در حین پخت گوشت مرغ صورت گیرد.
  • اگر سرکشی به فر و باز و بسته کردن درب آن برای شما مشکل است، لونگی را داخل یک فویل بپیچید و با خیال راحت داخل فر قرار دهید. سپس، در دقایق آخر پخت، فویل را درآورید و در صورت دلخواه، چند دقیقه ای هم از درجه گریل فر بهره ببرید تا ظاهر مرغ، خوشرنگ و طلایی گردد.
  • اگر دوست دارید یک سس خوشمزه، لونگی گیلانی، شما را سر سفره همراهی کند، میزان بیشتری از مایه داخل لونگی درست کنید. در ادامه و پس از پر کردن شکم مرغ، میزان به جامانده را در روغن سرخ کنید و به عنوان سس با لونگی گیلان سرو کنید.
  • اگر علاوه بر دوختن شکم مرغ، پاهای آن را هم با یک نخ محکم ببندید، مرغ شکم پر موقع سرو، شکل ظاهری خود را بهتر حفظ می نماید.
  • اگر می خواهید مدت طبخ لونگی در فر را کوتاه تر کنید، ابتدا مرغ شکم پر را برای نیم ساعت تا 45 دقیقه داخل همان قابلمه و مایه ای که مرغ را در آن مزه دار نموده بودید، بپزید. سپس برای نیم ساعت، آن را داخل فر گذاشته و حرارت فر را روی 175 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  • برخی افراد برای تهیه مواد میانی لونگی، پیاز را سرخ نمی نمایند و مواد را به شکل خام با هم ترکیب می نمایند.
  • اگر عطر و بوی سیر را دوست دارید، 2 تا 3 حبه سیر تفت داده شده یا خام را به مواد میانی لونگی اضافه کنید.
  • اگر سبزیجات معطر را از طرز تهیه لونگی گیلان حذف کنید، به نسخه آستارایی این غذای گیلانی می رسید.

طرز تهیه لونگی ماهی

از یکی دو ساعت قبل ماهی را تمیز نموده و آن را با موادی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و چاشنی هایی مانند آب انار و آب پیاز رنده شده، مزه دار کنید.

مواد میانی شکم ماهی شامل ترکیبی از سبزیجات ساطوری معطر، پیاز رنده شده، اشپل ماهی، رب انار، آبلیمو و گردوی آسیاب شده است. البته نمک و فلفل و زردچوبه هم فراموش نگردد. شکم و گوش های ماهی را با ترکیب گفته شده پر نموده و با استفاده از یک چاقوی تیز، 3 شیار عمیق در هر دو سمت ماهی ایجاد کنید. سپس، شکم ماهی را با نخ بدوزید و سر و دم ماهی را با نخ به هم وصل کنید تا ماهی شکلی گرد و خمیده به خود بگیرد.

حالا ماهی شکم پر را در فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم شده است قرار دهید. یک ساعت بعد لونگی ماهی آماده است. البته می توانید در دقایق پایانی پخت، گریل فر را روشن کنید تا لونگی ماهی خوش ظاهر و برشته ای داشته باشید. از قلم نیاندازید که حتما یک کاسه اب گرم در قسمت گرمکن فر قرار دهید تا لونگی ماهی، خشک نگردد.

نکته: اگر بخواهید می توانید داخل شکم ماهی، از پیاز سرخ شده هم بهره ببرید، اما توجه داشته باشید که پیاز خام، بوی زهم ماهی را می گیرد.

نکته: در روش سنتی طرز تهیه لونگی ماهی از قابلمه استفاده می گردد. برای این کار، 3 عدد نعلبکی یا ظرف سفالی را به صورت وارونه، کف یک قابلمه مناسب قرار دهید. سپس 1 لیوان آب گرم داخل قابلمه بریزید و ماهی را روی نعلبکی ها قرار دهید. حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید لونگی ماهی به مدت 1 ساعت با حرارت ملایم بپزد.

طرز تهیه لونگی بادمجان

در این رسپی، پوست بادمجان ها را بگیرید و یک شکاف کم عمق طولی در آن ها ایجاد کنید. سپس، به بادمجان ها نمک زده و اجازه دهید تا 1 ساعت بمانند و آب تلخ آن ها خارج گردد. سپس، بادمجان ها را بشویید و داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.

به ازای 5 عدد بادمجان،1 پیاز و 1 سیب رنده شده ضروری است. آب پیاز رنده شده را گرفته و آن را در روغن تفت دهید، سپس آب سیب رنده شده را هم بگیرید و آن را همراه با زردچوبه به پیاز اضافه کنید. در ادامه 150 گرم گردوی آسیاب شده را به مخلوط مواد اضافه نموده و صبر کنید تا گردو به روغن بیفتد. سپس، 2 تا 3 قاشق غذاخوری رب انار و میزانی نمک را به بقیه مواد بیفزایید.

در ادامه طرز تهیه لونگی بادمجان، بادمجان ها را سرخ نموده و در شکلف وسط آن ها میزانی از مایه لونگی گذاشته و آن ها را در ظرف مورد نظر خود بچینید.

دستور اصلی لونگی بادمجان با استفاده از رب ازگیل است. اما در نبود آن، رب انار هم جایگزین مناسبی است.

برای تهیه غذاهای محلی روی مدرسه مالک اشتر حساب کنید…

اگر فکر می کنید طرز تهیه لونگی برایتان سخت است و ترجیح می دهید این مدل غذاها را حداقل برای اولین بار به صورت آماده سفارش دهید، روی سفارش آنلاین غذا از مدرسه مالک اشتر حساب کنید. در این صورت، بقیه مخلفات و دسرهای مهمانی را آماده نموده و بقیه کار را به مدرسه مالک اشتر بسپارید. مطمئن باشید که عطر و طعم این غذا، چیزی نیست که بتوانید به راحتی از کنار آن بگذرید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه لونگی گیلان و تجربه یک طعم به یادماندنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لونگی گیلان و تجربه یک طعم به یادماندنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید