چرا از کربوهیدرات ها می ترسیم؟

به گزارش مدرسه مالک اشتر، کربوفوبیا یا هراس از مصرف کربوهیدرات ها فوبیای جدیدی است که با تغییر در سبک زندگی، بعضی افراد را با خود درگیر نموده است. براساس گفته یک روانشناس با افزایش رژیم های مختلف و زودگذر و فشارهای زیاد اجتماعی برای تناسب اندام جریان فکری اشتباهی میان افراد رواج پیدا نموده است و بعضی کربوهیدرات ها را برای تناسب اندام خود مضر می دانند و از مصرف هر کربوهیدراتی می ترسند.

چرا از کربوهیدرات ها می ترسیم؟

گوهریسنا انزانی در گفت وگو با مدرسه مالک اشتر اظهارکرد: با تغییرات سبک زندگی در حال حاضر هراس ها و نگرانی های زیادی در افراد ایجاد شده است.یکی از هراس های خاص جدیدی که این روزها بین افراد به شکل فزاینده ای شایع شده است کربوفوبیا نام دارد.

وی اضافه کرد: افزایش رژیم های مختلف و زودگذر و فشارهای زیاد اجتماعی برای پیدا کردن راهی برای تناسب اندام باعث شده جریان فکری اشتباهی میان افراد رواج پیدا کندو بعضی افراد کربوهیدرات ها را برای تناسب اندام خود مضر می دانند و نسبت به خوردن هر کربوهیدراتی هراس دارند این درحالیست که کربوهیدرات ها قند، نشاسته، فیبر موجود در میوه ها، حبوبات، سبزیجات و لبنیات را شامل می شوند.

این روانشناس توضیح داد: کربوهیدرات ها یکی از سه منبع اصلی دریافت انرژی و کالری بدن و مواد غذایی پرمصرفی هستند و بدن به تنهایی قادر به فراوری این عنصر نیست و سوخت لازم برای سیستم عصبی مرکزی و انرژی کافی برای عملکرد ماهیچه ها را فراهم می نمایند و با افزایش سوخت و ساز چربی، مانع از هدر رفتن پروتئین به عنوان منبع انرژی می شوند اما افراد مبتلا به اختلال کربوفوبیا این دسته غذایی را مواد غذایی منفور می دانند، حال آنکه در عمل کربوهیدرات ها از گروه های تغذیه پایه و ضروری برای زندگی سالم هستند و منبع اصلی انرژی بدن شناخته می شوند.

انزانی با اشاره به اینکه کربوهیدرات ها در سلامت روان نیز بسیار موثر هستند، گفت: کربوهیدرات ها نقش بسیار مهمی در عملکرد مغز، مهارت های شناختی، عضلات، خلق وخو و حافظه دارند. مصرف کم کربوهیدرات ها باعث خستگی، بی حوصلگی، اضطراب و کاهش قدرت یادگیری می گردد و در صورتی که افراد به میزان کافی کربوهیدرات مصرف نمایند حس قدرت در آن ها افزایش و افسردگی و سندروم پیش از قاعدگی در آن ها کاهش خواهد یافت.

وی در ادامه درباره علت بروز کربوفوبیا در افراد گفت: هیجان پذیری منفی، بازداری رفتاری پائین (دلایل سرشتی)، حمایت افراطی والدین، فوت والدین، طلاق عاطفی یا رسمی والدین، آسیب جسمی و جنسی (دلایل محیطی) نیز از دلایل بروز کربوفوبیا در افراد به شمار می رود که در صورت تداوم این فوبیا ناراحتی و نقص چشمگیری در کارکرد خانوادگی، جسمی، اجتماعی و شغلی وی بروز می یابد.

بنابر اظهارات انزانی براساس تحقیقات اجرا شده زنان بیش از مردان دچار کربوفوبیا می شوند. هراس های خاص از اوایل کودکی بین 7 تا 11 سال و با میانگین سنی 10 سال شروع می شوند و در سال های بعد تبدیل به هراس خاص تر می گردد.

این روانشناس در ادامه درباره نحوه درمان کربوفوبیا نیز شرح داد: برای درمان این فوبیا آنالیز خانواده و پیشینه زندگی فرد بسیار حائز اهمیت است. طبق پژوهش ها گروه درمانی شناختی، رفتاری یعنی تلفیقی از هر دو درمان شناختی و رفتاری به این افراد در مواجهه با هراس هایشان یاری می نماید.

انزانی تاکید نمود: در این روش درمانی با تغییر الگوهای فکری ناسالم بیمار با افکار سالم و مثبت، فرد به تعادل شناختی بیشتری دست پیدا می نماید و به وسیله فنون و شیوه های رفتاری مانند آرام سازی عضلانی و تجسمی، یادگیری رفتار جرأت مند و رویارویی با منبع برانگیزاننده اضطراب، ایفای نقش، یادگیری مهارت های حل مسئله و... می تواند با یاری روانشناس علائم این بیماری را از جنبه رفتاری کاهش دهد البته پژوهش های زیادی نشان داده گروه درمانی بیشتر از مشاوره های فردی اثرگذار است.

به گفته وی، با توجه به اینکه هراس های خاص انواع متنوعی دارند و هراس های جدید در حال حاضر رو به افزایش هستند و تمامی اختلالات روانی با هم همبود دارند، به نظر می رسد بدون تشخیص دقیق متخصصان امکان برچسب زنی بر افراد وجود نخواهد داشت. لذا احتیاج است با مشاهده این موارد هرچه سریع تر و قبل از مزمن شدن اختلال با متخصصان مجرب مشورت گردد تا مشاوران آنها را ارزیابی و قبل از تبدیل شدن شرایط به بحران این مسائل را رفع نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "چرا از کربوهیدرات ها می ترسیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا از کربوهیدرات ها می ترسیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید